Udruga - Hod zajedno

Cilj Udruge je promicanje, poticanje i razvoj dobrobiti osobe (pojedinca), braka i obitelji.

Udruga želi vrednovati i promatrati obitelj u njenim različitim dimenzijama – osobito u osnaživanju odnosa - polazeći od važnosti svakog pojedinca ali istovremeno naglašavajući zajedništvo kao temeljnu vrijednost obitelji. Obitelj kao temeljna stanica društva, ukoliko se skladno razvija i raste, značajno doprinosi razvoju društva.

Bilo pojedinačno bilo kao zajednica, članovi obitelji posjeduju dinamiku i potencijal koji treba razvijati. Na tom putu obitelj nailazi na unutarnje i vanjske prepreke koje uz podršku i pomoć može nadići i prevladati.

Vjerujemo da pozitivni i poticajni obiteljski odnosi najbolje pridonose razvoju svake osobe, njenih talenata i kompetencija. U prvome redu to se odnosi na bračni odnos o čijoj kvaliteti i stabilnosti u velikoj mjeri ovise svi drugi obiteljski odnosi. U tom smislu Udruga želi promovirati i poticati pozitivne i nadahnjujuće primjere bračnog zajedništva i drugih obiteljskih odnosa.

Kroz različite aktivnosti Udruga želi promicati kulturu stvaralaštva, mira, dijaloga i zajedništva unutar same obitelji i preko obitelji u čitavome društvu.

Pozivamo sve one koji imaju neko vlastito iskustvo, primjer ili prijedlog koji može pridonijeti promicanju obiteljskih vrijednosti da nas kontaktiraju.

Udruga ima znak koji se sastoji od  tri kruga unutar kojih su tri valovite deblje linije s pet točaka.  >> Opširnije o našem logu